Військо
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 23, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 07 Вересень 2018 15:14

Тисячі мін і снарядів знищили сапери на Донбасі

Rate this item
(0 votes)

Через ведення інтенсивних бойових дій значна частина Донеччини і Луганщини рясно усіяна різними боєприпасами, які через різні причини не вибухнули і становлять сьогодні небезпеку. Як для мирного населення, так і для українських військовослужбовців.

Зважаючи на це, групами розмінування Збройних Сил України, а також Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Державної спеціальної служби, іншими піротехнічними підрозділами знищено понад 373 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Вони також очистили більш як 1300 км доріг та майже 750 км залізничних колій. Роботи з пошуку і знешкодження вибухонебезпечних предметів проведено на території у майже 30 тисяч га, близько 90 га акваторії та перевірено 239 об’єктів інфраструктури.
За словами начальника управління екологічної безпеки та протимінної діяльності полковника Максима Комісарова, лише протягом останніх двох місяців групами розмінування ЗС України та піротехнічними підрозділами знищено понад 9 тисяч вибухонебезпечних предметів та очищено 13 км доріг. Саперами проведено роботи з пошуку, знешкодження та знищення вибухонебезпечних предметів на території понад 1 тис. га.
— З початку проведення операції Об’єднаних сил від обласних державних адміністрацій ми отримали 220 заявок щодо забезпечення проведення аварійно-відновлювальних робіт, — говорить полковник М. Комісаров. — При цьому 102 заявки потребували залучення груп розмінування Об’єднаних сил і були виконані нашими підрозділами.

Сергій ЗЯТЬЄВ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».