Розмаїття
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Середа Квiтень 24, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Травень 2015 18:34

27-метрова картина про Євромайдан

Rate this item
(0 votes)

ПОДІЇ

Історію Євромайдану покаже робота 33-річного художника з Івано-Франківська Романа Бончука, повідомляє gazeta.ua. Над нею митець працює з квітня 2014-го. Вона сягатиме 27 м завширшки, матиме вигляд діорами і міститиме живопис та скульптури.
За словами художника, діорама — старий спосіб відтворення історичних подій з ефектом присутності. В її основі — дерев’яний каркас, увігнутий із боків, на ньому полотно заввишки 3,5 м. Митець пише олійними й акриловими фарбами. Постаті чи предмети на передньому плані переходять у скульптури.

Для цього відтворено частини барикад, дерев’яну огорожу. Якщо намальована бруківка, то під ногами відвідувачів буде справжня бруківка. Зображені авто переходять у машини з гіпсу в натуральну величину. Таким чином відчувається об’єм. Скульптурна група виступає вперед на 8 метрів. На роботі буде вся хронологія Майдану.
Діорама «Хронологія Євромайдану» перебуватиме у Музеї Небесної сотні на вул. Коновальця, 46, в Івано-Франківську.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».