Розмаїття
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 06 Лютий 2015 15:55

У Німеччині видали енциклопедію казок

Rate this item
(0 votes)

ЦІКАВА ПЛАНЕТА

У німецькому місті Геттінген опубліковано 14 томів «Енциклопедії казок», над створенням якої працювало 850 авторів упродовж 40 років, повідомляє life.pravda.com.ua. Наприкінці минулого року вийшов останній том довідника, а в нинішньому році світ побачить покажчик до енциклопедії.
Велику частину майже чотирьох тисяч статей присвячено аналізу казок і їхньому порівнянню з точки зору змісту, типології, стилістичних прийомів і мотивів. Крім того, наведено біографії збирачів і дослідників казок.


Проект зі створення унікальної «Енциклопедії казок» здійснений в Академії наук Геттінгена за підтримки держави. Він продовжує давню традицію вивчення казок у цьому місті. Знамениті збирачі казок Якоб і Вільгельм Грімм жили тут від 1829-го по 1837 роки. Наприкінці 1812-го була опублікована їхня збірка «Дитячих і домашніх казок» — одна з найпопулярніших книг у світі.
Найпоширенішим мотивом у світі казок є, за даними енциклопедії, мотив убивства дракона: «Герой перемагає ворожу силу, яку він символізує». Дракон або змій скрізь, окрім Азії, ототожнюється в казках зі злом. А найпопулярнішими казками у світі є «Білосніжка» й «Червона Шапочка».

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».