Розмаїття
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 30 Сiчень 2015 13:04

Зйомки фільму про УГА

Rate this item
(0 votes)

ПОДІЯ

У Львові знімають історичний фільм «Дмитро Вітовський», повідомляє gazeta.ua. Стрічку створює Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять», яке займається реконструкцією історичних подій. Учасники «Пам’яті» самі фінансують картину, реконструктори грають героїв. Сценарій написав голова товариства Любомир Горбач разом з істориками.
У стрічку вклали членські внески учасників товариства. Найбільше витрат іде на піротехніку та набої. Творці хочуть встигнути презентувати фільм до 1 листопада — чергової річниці ЗУНР.
Сюжет фільму — створення Української Галицької Армії, її формування та визвольні змагання і державотворення. Дмитро Вітовський був військовим міністром ЗУНР, полковником, командувачем УГА. Головного героя грає депутат Львівської міської ради Тарас Симущак. У зйомках беруть участь також учасники «Пам’яті», які зараз служать добровольцями в АТО та приїхали у відпустку. Фільм показуватимуть у кінотеатрах Львова, області, на місцевих телеканалах. «Пам’ять» уже має на своєму рахунку кілька історичних фільмів.

 

БЛАГОДІЙНІСТЬ КРІЗЬ ПРИЗМУ ОБ’ЄКТИВА

У музеї Тараса Шевченка (Київ) відбулася церемонія нагородження переможців V Всеукраїнського фотоконкурсу «Благодійність крізь призму об’єктива» та відкриття однойменної фотовиставки, повідомляє moemisto.com.ua. Експозиція буде подорожувати Україною впродовж усього року.
На фотоконкурс надійшло понад 500 фотографій про благодійність і волонтерство. Левова частка має яскраве патріотичне забарвлення. Водночас виставка нагадує про людей, які потребують нашої допомоги в усі часи: і мирні, і буремні. Частина фотографій зафіксувала моменти благодійності та волонтерства, якими займаються самі фотографи.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».