Iншi розділи
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 17 Грудень 2015 18:10

Парк радянського періоду

Rate this item
(0 votes)

Пам’ятки, демонтовані в рамках закону про декомунізацію, експерти Департаменту містобудування та архітектури рекомендують передати до єдиного музейного фонду, який ще потрібно створити, повідомляє unn.ua.
Із місцем для збереження демонтованих об’єктів поки що не визначилися. Експертною радою при Департаменті містобудування та архітектури опрацьовується питання єдиного місця розміщення демонтованих об’єктів — це «Парк радянського періоду» чи «Долина ідолів».

Серед місць, які розглядалися експертами для розташування Музею тоталітарного режиму, — територія заповідника «Биківнянські могили», Музей історії міста Києва, один із павільйонів колишнього ВДНГ, Музей «Косий капонір», територія парку НПП «Голосіївський» та Труханів острів. (Реклама – Давно шукали інформацію про доступ до чистої питної води у себе на присадибній ділянці. Зверніться до професіоналів перейшовши за послиання dneprburservice.kiev.ua Тут ви дізнаєтесь, що таке свердловина, у чому перевага автономного водопостачанняя).

 

ФАКТ

АНА­ТО­ЛІЙ КРИ­ВО­ЛАП РОЗ­ПИ­СУЄ ХРАМ

Храм у селі Липівка Макарівського району на Київщині тричі особливий, повідомляє cultprostir.ua. Перша особливість — архітектурна: церква є зменшеною копією знаменитого собору Айя-Софії Константинопольської, що в Стамбулі. Православний храм Київського патріархату побудовано на гроші греко-католика з Польщі — це друга особливість. Розписувати новий храм буде художник Анатолій Криволап — це третя особливість церкви: в історії незалежної України живописці першого ряду культові споруди ще не розписували. 
Художник дотримуватиметься канону розпису православних храмів. «Традиційну структуру буде збережено, але наповнено сучасними матеріалами. Я використовую багато нових підходів — від елементів колажу, змішаних технік до кольорових стрічок. Це не суперечить традиціям та історії розвитку церковного живопису та іконопису. Стиль змінювався близько 20 разів. За останні десятиліття сучасне мистецтво дуже бурхливо розвивається, так що прийшов час вносити сучасні напрямки і в церковні простори», — зазначає він.
Розпис виконується у вигляді ікон, але не на дереві, а на металі. Це не викликатиме пригніченості й страху, як нерідко буває зі старовинними іконами, наголошує автор. «Планшети зі срібла з чистими фарбами, як у моїх картинах, — це яскраво і світло. Саме так, з моєї точки зору, має відбуватися зустріч із Богом», — дадає він.
Перша частина розпису вже готова. Попереду ще півтора року роботи. Співавтор — Ігор Ступаченко, котрий здійснює всю підготовку. Поки вони розписують тільки стіни. Працює митець безкоштовно.


МИР ТА ВІЙ­НУ В УК­РАЇ­НІ ПО­КА­ЖУТЬ В ООН

11–22 січня 2016 року в приміщенні Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку пройде виставка Ukraine EXISTS, повідомляє i-pro.kiev.ua. Вона складатиметься з двох частини: мир та війна. Автори проекту вирішили об’єднати «дві реальності, у яких нині живе Україна».
Військова частина буде представлена у формі інсталяції, що складатиметься з чотирьох плазмових панелей. На них транслюватиметься документальне відео з англійськими субтитрами про події на Сході України. А цивільна, мирна частина — експозиція сучасного українського мистецтва: картини, графіка, кераміка та плакати.
Проект здійснюється за організаційної підтримки Постійної місії України при ООН та Міністерства закордонних справ України. Державного фінансування він не має. Для акумулювання необхідної кількості грошей — 150 тисяч гривень — організатори запустили збір коштів на «Спільнокошті». Після закінчення виставки у приміщенні Генеральної Асамблеї ООН вона помандрує далі. Її приймуть Музей України у Нью-Йорку, далі вона поїде до Чикаго, а потім до Канади. У цих локаціях виставка буде також розширена фотороботами українських митців.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».