СОЦІАЛЬНА ПОЛІТИКА

АВТОМОБІЛІ— ІНВАЛІДАМ
Газета «Демократична Україна», серед іншого, писала про те, що уряд налаштований поліпшити забезпечення інвалідів автомобілями. Отож наші читачі цікавляться, як це буде зроблено.

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про залучення у 2009 році під державну гарантію іноземного кредиту для реалізації інвестиційного проекту щодо закупівлі засобів реабілітації (автомобілів) з метою посилення соціальної захищеності громадян України». У ній наголошується, що уряд погоджується з пропозицією Міністерства праці та соціальної політики стосовно залучення іноземного кредиту в сумі, що не перевищує 400 млн дол. США шляхом укладення договору між Експортно-імпортним банком Китаю як кредитором, промисловим об’єднанням «Укрпротез» як позичальником і публічним акціонерним товариством «Державний експортно-імпортний банк України» як кредитором щодо авансового платежу в обсязі до 15 відсотків оплачуваної в межах іноземного кредиту загальної суми, передбаченої за контрактами, для реалізації інвестиційного проекту щодо закупівлі засобів реабілітації (автомобілів) для забезпечення неповносправних з метою посилення соціальної захищеності громадян України під державну гарантію.
Закрите акціонерне товариство «Запорізький автомобілебудівний завод» (далі — постачальник) визначено відповідальним за виробництво, переобладнання для ручного керування, постачання автомобілів зазначеної у договорі модифікації за ціною не вище від ринкової (для базової моделі) для реалізації інвестиційного проекту за участі китайської компанії Chery Automobile Co., Ltd.
Операції з поставки цих автомобілів не обкладатимуть податком на додану вартість.
Інвалід, якому виділяють машину з ручним чи звичайним керуванням, при бажанні може одержати автівку іншої марки, ніж визначено Кабінетом Міністрів, за умови її відповідності модифікації, визначеній згідно з висновком МСЕК, і сплати різниці у вартості обраного автомобіля та його марки, визначеної Кабміном. При цьому авто для забезпечення інваліда має бути виготовлене підприємством-виконавцем державного замовлення й замовлення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань на поставку автомобілів.
Звернення інваліда задовольняється Мінпраці в порядку черговості у межах коштів, передбачених державним бюджетом для цієї мети, а інваліда внаслідок трудового каліцтва — згаданим фондом теж у порядку черговості та в межах коштів, передбачених бюджетом фонду.
Кошти з інших не заборонених законодавством джерел перераховуються безпосередньо виконавцеві відповідно до укладених угод.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩОБ УНИКНУТИ РИЗИКУ НА РИНКУ ПРАЦІ
  • БОРГІВ ПЕРЕД ПЕНСІОНЕРАМИ НЕМАЄ