СПОРТ

ОЛЕКСІЙ МИХАЙЛИЧЕНКО: «ПРОПОЗИЦІЙ ЩОДО РОБОТИ В ЗБІРНІЙ НЕ БУЛО»
Головний тренер збірної України з футболу Олексій Михайличенко, контракт якого закінчився 30 листопада, в неформальній атмосфері зустрівся з журналістами, підбив підсумки виступу української команди у відбірному циклі до чемпіонату світу 2010 року і відповів на запитання журналістів. Найцікавіші запитання та відповіді пропонуємо читачам «ДУ».

— Чи залишаєтесь Ви тренером національної збірної?
— Відразу хочу сказати, що і мій контракт з Федерацією футболу, і контракти моїх помічників закінчилися. Пропозицій щодо продовження роботи зі збірною України нам не надходило. Тому зараз ми перед вами не як тренери української національної команди, а як приватні особи, котрі прийшли поговорити з вами про те, що в нас вийшло, і що — ні.
— Як оціните виступ збірної України у відбірному циклі ЧС-2010?
— Я не згодний з тим, що відбірний цикл ми провалили. Ми програли лише другий матч плей-оф. Із греками не можна було грати у відкритий футбол. Ми це знали точно. Такий висновок можна зробити з гри, яку греки стабільно демонстрували впродовж останніх п’яти років. Мені здається, ми непогано провели матч. Нам не вистачило досвіду «переламати» гру, коли на табло був рахунок 0:1. Ми не зуміли зробити те, що зробили в матчах із хорватами й англійцями. Потрібно сказати про нереалізацію гольових моментів. Нам не вистачило якихось півкроку для того, щоб досягти своєї мети — фінальної частини чемпіонату світу.
— Як попрощалися з вами у Федерації футболу України?
— Коли говорять «Доброго дня, Луческу», то це означає «До побачення, Михайличенко».
— Чи можливий варіант, за яким продовжите працювати зі збірною України?
— Завжди прагну бути адекватним, і я готовий працювати. Знаю, що робити, і втілюватиму це в життя. Проте поки немає пропозиції. Про це говорити, напевно, немає сенсу. Та хай там як, завжди переживатиму за збірну, хлопців, за їхній прогрес, за те, щоб вони виправдовували аванси, які ми їм давали.
— Ваші найближчі плани як тренера?
— Слід бути готовим до всього. Так виходить, що є певні цикли роботи, які змінювалися паузами. Не можна говорити про те, що я зараз понесу своє досьє на біржу тренерів. Цього не буде. Я аналізуватиму пройдене і готуватимуся до нового етапу роботи. Життя не закінчується. При цьому поразка дає ще більший стимул для аналізу, щоб спробувати вийти на якісно новий рівень.
також у паперовій версії читайте:
  • БІАТЛОН: НАДІЇ ЗАМІСТЬ ПЕРЕМОГ
  • «ШАХТАРЕВІ» БУДЕ ВАЖКО
  • ЛІОНЕЛЬ МЕССІ — НАЙКРАЩИЙ ФУТБОЛІСТ СВІТУ