НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ

ЮВІЛЯРКИ ТИЖНЯ
У народної артистки Росії Ірини Муравйової ювілей — їй виповнилося 60 років, повідомляє РІА «Новости». Актриса, котру публіка полюбила за роль провінціалки у популярному кінофільмі «Карнавал», народилася і все життя прожила у столиці. Змалку вона мріяла стати вчителькою, театром захопилася у випускному класі.

Усього улюблена актриса знялась у понад 40 стрічках. Серед них — «Найчарівніша і найпривабливіша» (1985), «Артистка із Грибова» (1987), «Руф» (1989), «Ми дивно зустрілися» (1990) й «Тартюф» (1991). Одна з її останніх робіт у кіно — роль мами Каті Пушкарьової в серіалі «Не родись вродливою». Проте перша любов до театру назавжди залишилась. Він важливіший для актриси, ніж кіно. «Далеко від театру я була б нещасливою людиною»,— зізнається Ірина Муравйова.
Інша ювілярка — народна артистка СРСР Аліса Фрейндліх відсвяткувала 75-річчя. Вона народилася у сім'ї відомого пітерського актора Бруно Фрейндліха і з дитинства мріяла бути актрисою. Кінодебют відбувся 1958-го у стрічці Володимира Венгерова «Місто запалює вогні», але всенародна слава прийшла лише двадцять років по тому — після «Службового роману» Ельдара Рязанова. У списку її ролей — майже сотня спектаклів і більш ніж 50 кінокартин. День народження актриса відзначила роллю у спектаклі БДТ «Дядюшкин сон».

НАГОРОДИЛИ ЗА ВНЕСОК У РОЗВИТОК КУЛЬТУРИ
Відомий американський актор Роберт Де Ніро і не менш відомий рок-музикант Брюс Спрінгстін стали володарями престижної премії за видатний внесок у розвиток культури, що присуджується Центром мистецтв імені Джона Кеннеді. 32-га щорічна церемонія вручення нагород відбулася в найбільшому концертному комплексі американської столиці, повідомляє NEWSru.ua.
Цього ж дня нагороджених прийняли в Білому домі президент Барак Обама та його дружина Мішель. Потім у Центрі мистецтв імені Джона Кеннеді відбувся урочистий гала-концерт.
Крім Де Ніро і Спрінгстіна, в числі лауреатів опинилися відомий комедійний актор і режисер Мел Брукс, оперна співачка Грейс Бамбрі, а також джазовий піаніст і композитор Дейв Брубек.
Кеннеді-центр вручає свої нагороди з 1978 року.
також у паперовій версії читайте:
  • НОВИЙ ТВІР МУРАКАМІ СТАВ БЕСТСЕЛЕРОМ РОКУ
  • ПЕРШИМИ ПЕРЕКЛАЛИ РОМАН ДЕНА БРАУНА
  • ДЖОННІ ДЕПП ЗІГРАЄ У КУСТУРІЦИ
  • КЛІПИ, ЯКІ ЗМІНИЛИ СВІТ
  • ЗЙОМКИ «ХОББІТА» ВІДКЛАДЕНО
  • ПРЕДСТАВИВ НОВУ КОМЕДІЮ
  • КІНОПРОВАЛИ І КІНОХІТИ ДЕСЯТИЛІТТЯ