СОЦІАЛЬНА ПОЛІТИКА

НЕ БУТИ БАЙДУЖИМИ
З нагоди Міжнародного дня інвалідів Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко звернулася до всіх громадян України з проханням уважніше ставитися до проблем людей з обмеженими можливостями, не залишатися байдужими до чужої біди, не шкодувати сил задля допомоги людям, які цього потребують. Про це повідомили Укрінформ в управлінні у зв’язках зі ЗМІ секретаріату КМУ.

Юлія Тимошенко нагадала, що уряд послідовно проводить активну соціальну політику створення всім громадянам рівних можливостей для самореалізації, повноцінного життя, здобуття освіти, реабілітації, занять спортом і працевлаштування. «Ми докладаємо зусиль до того, щоб люди з особливими потребами постійно відчували підтримку і піклування держави»,— наголосила глава уряду.
Вона також зазначила, що у вирішенні питань соціального захисту інвалідів активну участь беруть і самі інваліди, їхні громадські організації. Вони не стоять осторонь, своїм особистим прикладом надихають оточення на розв’язання проблем у сфері соціального захисту.
За словами Ю. Тимошенко, уряд завжди відкритий до співпраці з громадськими організаціями інвалідів, готовий спільно розробляти й ухвалювати потрібні рішення.

ЗБІЛЬШЕНО МІНІМАЛЬНУ ПЕНСІЮ ІНВАЛІДАМ ВІЙНИ ТА УЧАСНИКАМ БОЙОВИХ ДІЙ
Кабінет Міністрів України з 1 листопада збільшив на 20% мінімальну пенсійну виплату інвалідам війни та учасникам бойових дій. Відповідна постанова була затверджена на засіданні уряду, повідомляє Укрінформ з посиланням на управління у зв’язках зі ЗМІ секретаріату КМУ.
Згідно з рішенням уряду, з першого листопада мінімальна пенсійна виплата становитиме для інвалідів війни І групи — 1440 грн (збільшення становитиме 240 грн), інвалідів війни ІІ групи — 1296 грн (216 грн), інвалідів війни ІІІ групи — 1152 грн (192 грн), для учасників бойових дій — 1008 грн (168 грн).
Реалізація цього рішення дасть можливість підвищити рівень пенсійного забезпечення та соціального захисту майже 100 тисяч інвалідів війни та учасників бойових дій.
Кабінет Міністрів ухвалив також постанову, якою збільшив доплати до пенсій особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.
Для таких осіб уряд запровадив доплату в розмірі 10 тисяч гривень до надбавки, яка встановлюється до пенсії або щомісячного довічного грошового утримання чи державної соціальної допомоги.
Згідно з постановою цю надбавку з першого грудня 2009 року отримуватимуть Герої України, Герої Соціалістичної Праці, Герої Радянського Союзу, повні кавалери ордена Трудової Слави, повні кавалери ордена Слави, особи, нагороджені чотирма і більше медалями «За відвагу».
Розмір цієї надбавки не переглядався упродовж семи років, дотепер вона становила 158 грн.

ЄВРОСТАТ ПОВІДОМЛЯЄ...
У жовтні поточного року рівень безробіття з урахуванням поправки на сезонність в єврозоні не змінився і становив 9,8%, як і у вересні 2009-го. Про це УНІАН повідомили в Євростаті. Рівень безробіття в усіх країнах — членах Європейського Союзу (ЄС-27) у жовтні зріс до 9,3 проти 9,2% у вересні 2009 р. Найнижчий рівень безробіття зареєстровано в Нідерландах (3,7) і Австрії (4,7%). Найвищий спостерігався в Латвії (20,9) та Іспанії (19,3%).
За даними Євростату, загалом у жовтні не мали роботи 15,567 млн осіб у єврозоні й 22,510 млн — у ЄС-27.
У жовтні 2008 року рівень безробіття в єврозоні сягав 7,9%, у ЄС-27 — 7,3 відсотка.
До зони євро з 2009-го належать 16 країн: Бельгія, Німеччина, Греція, Іспанія, Франція, Ірландія, Італія, Люксембург, Нідерланди, Австрія, Португалія, Фінляндія, Словенія, Мальта, Кіпр і Словаччина.
також у паперовій версії читайте:
  • ІНКЛЮЗИВНА ОСВІТА ПРИЖИВАЄТЬСЯ У ЗВИЧАЙНИХ ШКОЛАХ