РОЗМАЇТТЯ

ПОМИЛКОВО ВИКРАЛИ ФУРГОН ІЗ ЛЕВОМ
У німецькому місті Вуппертал злодії поцупили фургон, у якому знаходився лев, а потім кинули машину посеред вулиці, в'їхавши в дорожній знак, повідомляє РБК-Україна.

Поліцейські, котрі прибули на місце події, відтягнули машину на спецстоянку, не підозрюючи, що в ній був п'ятирічний цирковий лев Цезар. Ймовірно, і злодії були не в курсі, що пасажир фургона — могутній хижак. За словами представника цирку, на фургоні не було жодних написів або знаків, за якими можна здогадатися, що всередині перебуває тварина.
Коли в цирку виявили, що фургон зник, повідомили поліцію. Визволяти артиста приїхав приборкувач. У результаті події лев не постраждав і за кілька днів знову вийшов на арену.

ОПЕРНИЙ ТЕАТР ЇДЕ ДО ГЛЯДАЧА
У Мюнхені на замовлення Баварської державної опери створили переносну будівлю театру, повідомляє lenta.ru. Футуристичний будинок Pavillion 21 — збірно-розбірна конструкція з алюмінію — вміщуватиме глядацький зал на 300 посадкових місць. Розібраним він складається у стандартний контейнер, який зручно транспортувати залізничним і морським транспортом.
Архітектор Вольф Прікс розповів, що дизайн будинку створено на основі комп'ютерної моделі музичних тонів із пізнього Джиммі Хендрикса. За його словами, завданням архітектурного бюро було поєднання форми й функціональності.
«Попри те, що цей театр багатьом бачиться як споруда з майбутнього, філософія задуму містить відсилання до середньовіччя, коли по всій Німеччині з концертами роз'їжджали трубадури», — говорить прес-секретар мюнхенської опери. «Театр їде до людей, замість того щоб люди приїжджали в театр — так само, як було в ті далекі часи»,— наголошує вона.
Перших глядачів переносний театр прийме наступного року. Спочатку він стоятиме на Маршалплатц, площі, що знаходиться біля основного будинку Баварської державної опери. Згодом вирушить у постійний гастрольний тур Німеччиною, однак щороку на кілька днів повертатиметься саме на це місце.
Планується, що пересувна опера буде ареною для проведення різних культурних експериментів. Інші оперні театри й колективи також одержать можливість орендувати мобільний майданчик для виступів.
також у паперовій версії читайте:
  • ІМЕНИННИКИ В ГРУДНІ
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • МІСЯЦЕСЛІВ
  • ФАКТ
  • НОУ-ХАУ