РОЗМАЇТТЯ

ЗДАЛА НА ПРАВА З 950-ї СПРОБИ
Чха Са Сун, 68-річна мешканка Південної Кореї, лише з 950-ї спроби змогла скласти письмовий іспит на отримання водійських прав, повідомляє агентство Associated Press.
Із квітня 2005 року вона майже щодня намагалася впоратися з цим завданням. Жінка витратила більше п'яти мільйонів вон (4,2 тис. дол.) на спроби набрати шістдесят балів зі ста, необхідних для складання іспиту. І ось нарешті наполегливій кореянці вдалося це зробити, повідомила влада міста Чонджу.


«Безсумнівно, жінка поставила рекорд», — так прокоментував ситуацію один з офіцерів поліції, який працює у відділі проведення тестів для водіїв у Чонджу.
Інший його колега навіть пообіцяв власноруч зробити меморіальну дошку, коли Сун не провалить іспит. Тепер, щоб отримати довгоочікувані права, літній дамі потрібно пройти тест на водіння.
Місцеві ЗМІ повідомили, що жінка займається продажем продуктів і побутових товарів. Вона возить із собою ручний візок із товаром і тепер, аби розширити бізнес, хоче купити автомобіль. Цікаво, скільки часу знадобиться Сун для виконання практичного завдання?

ЗБУДУЮТЬ КОСМІЧНИЙ ГОТЕЛЬ
Іспанська компанія «Galactic Suite» розпочинає будівництво першого у світі космічного готелю. Унікальна споруда з'явиться на навколоземній орбіті на відстані майже 500 кілометрів від поверхні планети. Перших постояльців готель прийме вже за три роки. На здійснення проекту виділено три мільярди доларів, повідомляє Укрінформ із посиланням на «The New York Daily News».
Восьмитижневий курс передпольотної підготовки на одному з тропічних островів і три дні проживання в готелі коштуватимуть близько трьох мільйонів євро. Однак пропозиція навіть на стадії ідеї вже має попит. Незважаючи на сумніви в тому, що «будівельникам» вдасться вкластися в кошторис і закінчити проект у зазначені строки, вже 43 особи забронювали космічні апартаменти. А ще понад 150 охочих поки роздумують над цим питанням.
У рекламному проспекті йдеться, що гості готелю зможуть 15 разів на добу спостерігати схід сонця, а також здійснювати «кругосвітні подорожі» кожні 80 хвилин. Замість банного халата вони отримають спеціальний костюм, який дасть їм змогу пересуватися по номеру, прилипаючи до стін.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЗНАХІДКИ
  • ДИВА