РОЗМАЇТТЯ

ВІКОВА РІЗНИЦЯ В ШЛЮБІ — 95 РОКІВ
Довгожитель Ахмед Мухамед Дорі, якому пішов 113-й рік і який має 18 дітей від п'ятьох дружин, узяв шлюб з дівчиною, молодшою від нього на 95 років, повідомляє РБК-Україна.

«Сьогодні аллах допоміг втілити мою мрію»,— сказав чоловік після весілля, яке в присутності сотень гостей зіграли в селі Гурісел регіону Галмудуг у центральній частині Сомалі, що є однією з найбідніших країн світу.
Попри більш ніж поважний вік Дорі стверджує, що хоче мати дітей від 17-річної дружини. За його словами, за кілька років до одруження він усвідомлював, що ця дівчина годиться йому в праправнучки, але терпляче чекав, коли Сафія підросте, щоб зробити їй пропозицію згідно з шаріатом.
«Я не примушував кохану йти зі мною під вінець, але використав весь свій досвід, щоб переконати її у своїй любові»,— наголосив наречений. За словами родичів Сафії, вона щаслива з чоловіком — людиною, яка пережила італійських колонізаторів, британську окупацію, часи диктатора Сіада Барре і розпад Сомалі як єдиної держави.
Хоча багатоженство і багатодітність у країні, населення якої майже стовідсотково складається з мусульман-сунітів, є звичайним явищем, одруження з такою віковою різницею між нареченими — перше за сторіччя. Принаймні в цьому переконують сомалійські історики.

СТУДЕНТ ОТРИМАВ ГРАНТ НА ВИВЧЕННЯ ПРИВИДІВ
Каллум Купер з Нортгемптонського університету (Велика Британія) отримав стипендію в розмірі 3000 дол. (1811 фунтів) на дослідження телепатії та яснобачення. Студента останнього курсу факультету психології фінансуватиме американський Фонд парапсихології, повідомляє Бі-Бі-Сі.
Купер займається науковими аспектами можливості існування паранормальних здібностей і життя після смерті. За допомогою гранта він сподівається наступного року захистити дисертацію на тему «Привиди і галюцинації».
Інтерес до паранормальних явищ виник у нього, коли він оселився в Ноттінгемпширі — графстві, знаменитому своїми численними легендами про привидів. «Мені і моїм колегам постійно доводиться брати участь у розслідуванні справ щодо чергового привиду, а нещодавно до цього додалося вивчення дзвінків і текстових повідомлень з того світу»,— зізнається він.
Студент обрав вельми вдале місце для написання наукової роботи: університет Нортгемптона добре відомий своїм центром дослідження аномальних психологічних процесів при факультеті суспільних наук.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЗНАХІДКИ
  • ФАКТ
  • ВІДКРИТТЯ
  • ДИВА