РОЗМАЇТТЯ

ПРОДАНО МАЄТОК АЛЬ КАПОНЕ
Колишній маєток відомого американського гангстера Аль Капоне в штаті Вісконсін (США), що слугував йому притулком, продано на аукціоні за 2,6 млн дол., повідомляє AP.
За словами представника шерифа округу Сойєр, покупцем є банк «Chippewa Valley Bank», який торік у квітні позбавив колишнього власника цієї ділянки права її викупити.


Представники банку були єдиними учасниками аукціону, що тривав лише п'ять хвилин. Організатори торгів, утім, сподівалися не менш як на десять претендентів на нерухомість гангстера.
На ділянці (165 гектарів) досі стоять оглядові вежі й двоповерховий будинок Капоне з майже 46-сантиметровими кам'яними стінами. Поряд з оселею є озеро площею близько 15 гектарів. На його поверхню за часів «сухого закону» сідали літаки, якими алкоголь доправляли з Канади. Потім контрабандний вантаж перевозили автомобілями до Чикаго.
Нагадаємо: Аль Капоне вважали одним з найнебезпечніших гангстерів на початку XX століття. Він очолював організацію, що займалася сутенерством, гральним бізнесом і незаконним продажем алкоголю під час «сухого закону» в США у 20–30-х роках минулого століття.

БІОПАЛИВО З КРОЛИКІВ
Диких кроликів, які заполонили Стокгольм, знищують, щоб потім переробляти на біопаливо. Найняті владою мисливці відстрілюють звірів тисячами, заморожують їхні трупи, які потім використовують для обігрівання будинків, повідомляє NEWSru.com.
Кролики, більшість яких жила в будинках, поки тварин не позбулися їхні господарі, винищують насадження в міських парках. Від їхнього нашестя потерпають також жителі фінської столиці Хельсінкі.
Цього року у Швеції знищили три тисячі кроликів, торік — шість тисяч, розповів мисливець Томмі Тувунгер, котрий їх відстрілює. За його словами, трупи тварин він віддає на паливо. «Підрядник бере не лише кроликів, а й кішок, оленів, коней і корів», — пояснив він.
Шведське товариство захисту диких кроликів негайно заступилося за тварин. «Ті, хто підтримує відстріл кроликів, вважають, що використовують трупи на добру справу. Але складається враження, що хтось намагається перетворити цих тварин на джерело доходу, а не вирішувати головну проблему»,— наголосила представниця товариства Анна Йохансон.
Є більш гуманні способи боротьби з кроликами, наголошує вона. Наприклад, можна обприскувати рослини в парках спеціальною речовиною, і тварини їх не їстимуть.
також у паперовій версії читайте:
  • ІМЕНИННИКИ В ЛИСТОПАДІ
  • МІСЯЦЕСЛІВ
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ФАКТ