СПОРТ

«ІНТЕР» БОЯТИСЯ — В ЛІЗІ НЕ ГРАТИ
Сенсаційно завершився третій тур у групі F Ліги чемпіонів УЄФА. Представники пострадянського простору здобули важливі очки на полях визнаних у Європі футбольних грандів і гранично заплутали турнірну ситуацію в квартеті.

Київське «Динамо» завітало в гості до міланського «Інтера». Перед цим підопічні Валерія Газзаєва виграли домашній матч у «Рубіна» і поступилися на виїзді «Барселоні», а команда Жозе Моуріньйо двічі зіграла внічию. Логічно було б чекати, що в зустрічі з чемпіонами України «інтерівці» намагатимуться здобути першу перемогу. Та незважаючи на показовий майстер-клас, влаштований для «Дженоа» в Серії А (5:0), на матч із «Динамо» господарі стадіону «Джузеппе Меацца» чи то не налаштувалися, чи підійшли в «розібраному» стані. Звісно, наставники можуть нарікати на кадрові проблеми, але й без відсутніх у складі «Інтера» зірок вистачає. Жозе Моуріньйо місце на полі довірив таким виконавцям: Жуліо Сезару, Хав’єру Дзанетті, Станковичу, Лусіо, Ето’О, Снейдеру, Мунтарі, Майкону, Камбьяссо, Самуелю, Ківу. Валерій Газзаєв основний склад сформував так: Богуш, Вукоєвич, Шевченко, Мілевський, Єременко, Михалик, Маграо, Хачеріді, Нінкович, Леандро Алмейда, Ярмоленко.
Попри очікування, стартові хвилини поєдинку минули зі значною перевагою гостей. На другій хвилині мав забивати Ярмоленко, залишений напризволяще за метр від воріт після подачі кутового. Невдачу Андрія на 5-й хвилині компенсував Михалик: після подачі Маграо зі штрафного рикошет від захисників «Інтера» подарував м’яч нашому гравцеві, й Тарас без обробки пробив точнісінько під стійку (0:1). На жаль, розвинути успіх динамівцям не вдалося, хоча ще кілька слушних нагод вони створили.
Господарі відповіли в контратаці на 35-й хвилині. Станкович вийшов на побачення з Богушем і встиг до м’яча на мить раніше за голкіпера — 1:1.
Та піти на перерву за нічийного рахунку гравці «Інтера» не дали собі самі. Маграо подав на 40-й хвилині черговий кутовий, Мілевський намагався зіграти, але тільки дезорієнтував Лусіо, який зрізав м’яч у власні ворота (1:2).
Ледь стартував другий тайм, а рахунок знову став рівним. Це Вальтера Самуеля захисники динамівців залишили напризволяще під час подачі кутового, а удар вийшов надскладним для Богуша — 2:2.
Здавалося, що забиті м’ячі в цій зустрічі ще будуть, але решту своїх нагод команди не реалізували. Героями міланців могли стати Ето’О і Суазо, котрий вийшов на заміну, у воротах Жуліо Сезара мали розписатися Шевченко з Нінковичем, але змінити рахунок на табло нікому не вдалося. Втім, навряд чи хтось може назвати нічийний результат несправедливим.
Натомість у паралельному матчі поразки від російського чемпіона на власному полі зазнали клубні чемпіони Європи. «Барселона» увесь поєдинок проти казанського «Рубіна» провела в атаках (показові параметри володіння м’ячем — 73 проти 27 відсотків), обстукала всі стійки і поперечки, але забити Златан Ібрагімович зміг тільки одного разу — на старті другого тайму. Натомість «Рубін» святкував узяття воріт Віктора Вальдеса двічі. На другій хвилині суперудару з тридцяти метрів завдав Олександр Рязанцев, а на 73-й турецький форвард Гекденіз Караденіз поставив переможну крапку (2:1).
Після третього туру ситуація у квартеті є незвичною: від першого до останнього місця в групі F тільки одне очко. По чотири бали в активі «Барселони», «Динамо» і «Рубіна», три пункти заробив «Інтер». Розв’язка буде цікавою.
також у паперовій версії читайте:
  • МИХАЙЛИЧЕНКО ЇДЕ ДО ГРЕЦІЇ
  • ТРИ ПЕНАЛЬТІ ДЛЯ «ШАХТАРЯ»
  • МАДРИДСЬКИЙ ТРИЛЕР