НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ

У КРАМНИЦЯХ З'ЯВИЛАСЯ АУДІОКНИГА ПАТРІКА СУЕЙЗІ
В американських крамницях з'явилася аудіокнига «Час мого життя», написана покійним актором Патріком Суейзі незадовго до смерті. Текст аудіозапису начитав сам Патрік. Цю книгу актор присвятив усім, хто так, як і він, змушений був боротися з раковою пухлиною. Шанувальники актора також можуть ознайомитися з уривками твору в Інтернеті.

Назва мемуарів запозичена з головної пісні з фільму «Брудні танці», який прославив актора на весь світ. Робота над книгою стала для Суейзі спробою розібратися в собі перед лицем смертельної хвороби. Намагаючись прийняти факт своєї скорої кончини, актор зробив вибір — боротися до кінця. Патрік щиро вірив, що життя не закінчується з останнім подихом. Він закликав не оплакувати тих, хто помер. «Краще, що ми можемо зробити для померлих, щоб їхня душа залишалася на цьому світі, це дозволити їм продовжити жити всередині нас»,— говорив Суейзі.

ПЕРЕКОНЛИВА ПЕРЕМОГА
Картина «Нічого особистого» режисера Урсули Антоняк визнана найкращим ігровим фільмом 29-го Нідерландського кінофестивалю, повідомляє ІТАР-ТАРС.
Журі на чолі з режисером Ідо Абрамом присудило цій стрічці також призи за найкращу режисуру, роботу оператора і звукове оформлення. Картина вийде в місцевий прокат 17 грудня.
Додамо, що у серпні Лотте Вербеєк, котра зіграла головну роль у стрічці, отримала приз кінофестивалю в швейцарському Локарно як найкраща акторка.
«Нічого особистого» (спільне виробництво Голландії та Ірландії) — кінодебют польської емігрантки Урсули Антоняк, котра раніше зняла кілька фільмів для телебачення.
Призи Нідерландського кінофестивалю, який по праву вважається головним національним оглядом досягнень голландських кінематографістів за минулий рік, присуджували за 17 номінаціями. За них боролися 67 художніх і документальних фільмів. Переможцям вручали «Золотих тельців» — бронзові статуетки заввишки 33 см роботи голландського скульптора і художника Тео Макаая.
Нідерландський кінофестиваль засновано 1982 року знаменитим режисером Йосом Стеллінгом. Тут презентують голландські й фламандські стрічки. За правилами, в ньому також можуть брати участь іноземні картини «з помітною голландською участю».
також у паперовій версії читайте:
  • КІНОДОКУМЕНТАЛІСТИКА У КАСОВОМУ ТОПІ БЛОКБАСТЕРІВ
  • ХЕРСТ ЗМІНИВСЯ
  • ЗНІМАТИМЕ ПРОДОВЖЕННЯ «УБИТИ БІЛЛА»
  • ДОНЬКА МАДОННИ СТАНЕ АКТРИСОЮ
  • НАЙГІРШІ ФІЛЬМИ ДЕСЯТИЛІТТЯ
  • ПОЛ МАККАРТНІ ВИПУСКАЄ НОВИЙ АЛЬБОМ
  • ВИЙШОВ ДРУКОМ НЕЗАВЕРШЕНИЙ РОМАН ДЮМА
  • ПЕРЕВИПУСТЯТЬ У 3D
  • ДЖОННІ ДЕПП ІДЕ З «ПІРАТІВ»