ЩО? ДЕ? КОЛИ?

ВІДЛІК ПОЧАВСЯ
Верховна Рада ухвалила постанову про призначення чергових виборів Президента України на 17 січня 2010 року. Документ підтримало 399 народних депутатів.

Водночас Комітету ВР з питань державного будівництва та місцевого самоврядування доручено забезпечити підготовку до розгляду Верховною Радою України в першому читанні протягом останнього пленарного тижня в червні 2009 року законопроекту про внесення змін до Закону України «Про вибори Президента України» (нової редакції цього закону), передбачивши проведення виборчого процесу чергових виборів Президента України у дев'яностоденний термін.
Кабінет Міністрів України має вжити необхідних заходів для забезпечення, зокрема фінансового, належного функціонування Державного реєстру виборців до початку виборчого процесу.
Центральній виборчій комісії доручено забезпечити функціонування Державного реєстру виборців згідно з Законом України «Про Державний реєстр виборців», зокрема первинне уточнення персональних даних цього реєстру, до початку виборчого процесу.
Як заявила заступник керівника Секретаріату Президента України — представник глави держави в Конституційному Суді Марина Ставнійчук, Віктор Ющенко вітає ухвалення Верховною Радою постанови про призначення чергових президентських виборів на 17 січня 2010 року.
Коментуючи постанову ВР щодо призначення дати виборів, М. Ставнійчук зауважила, що в ч. 5 ст. 103 Конституції України міститься чітка імперативна норма щодо виборів Президента. Відповідно до цієї конституційної норми датою наступних чергових виборів є саме 17 січня 2010 року.
Заступник глави Секретаріату нагадала, що Президент України Віктор Ющенко склав присягу на урочистому засіданні Верховної Ради 23 січня 2005 року і вступив на посаду того ж дня. «Саме ця дата є визначальною при обчисленні п'ятирічного строку повноважень глави держави та, відповідно, призначенні наступних чергових виборів Президента України»,— підсумувала М. Ставнійчук.


ПУТІН ГОТУЄТЬСЯ ПРИЙНЯТИ ТИМОШЕНКО
Керівники урядів України і Росії — Юлія Тимошенко і Володимир Путін зустрінуться в Москві 29 квітня, повідомив посол РФ у Києві Віктор Черномирдін.

Перед початком офіційного прийому в консульстві РФ у Чернігові дипломат поінформував, що зустріч відбудеться в рамках українсько-російського міжурядового комітету з економічної співпраці. «Там передбачена ціла програма. Тепер триває підготовка до цього візиту. Це економічний комітет, який очолює прем'єр-міністр у рамках міждержавної комісії, очолюваної президентом. Це планова зустріч»,— сказав він.
За словами Черномирдіна, обговорюватиметься переважно «економічний блок питань», повідомляє «Інтерфакс-Україна».
На запитання, чи можливим є відновлення переговорів про надання Україні кредиту РФ, дипломат сказав: «Я не знаю, але це вирішувати Україні. Якщо проситимуть, то, можливо, будуть проведені відповідні переговори».
Раніше Москва перенесла міжурядові консультації з Києвом через підписання меморандуму між Україною і Єврокомісією про модернізацію газотранспортної системи нашої країни. Це рішення було ухвалене на засіданні Радбезу РФ за домовленістю між президентом і главою уряду Росії.
також у паперовій версії читайте:
  • УХВАЛЕНО ЗМІНИ ДО БЮДЖЕТНОГО КОДЕКСУ
  • ГРАЛЬНИЙ БІЗНЕС ВСЕ Ж ТАКИ ЗАБОРОНИЛИ
  • МОРЯКІВ СУДНА «MARATHON» ЗВІЛЬНЕНО
  • КОМУНІСТИЧНА КОРЕЯ ПОГРОЖУЄ США
  • І В МЕТРО ГИНУТЬ ЛЮДИ