СПОРТ

НОВИЙ РЕКОРД«СТАЛЕВОГО МОЛОТА»
Бій «сталевого молота» Володимира Кличка проти «білого Тайсона» Руслана Чагаєва завершився переконливою перемогою українця. Настільки переконливою, що, може, хотілося б більшої інтриги. Адже чемпіон світу за версією WBA не зміг втілити того, що давало йому шанс на перемогу — зробити темп бою «рваним», часто і несподівано скорочувати дистанцію та намагатися при цьому дістати Кличка аперкотами та боковими ударами.

І хоча Чагаєв не скидався на хлопчика для биття, яким у поєдинку з Кличком був Султан Ібрагімов, але він не створив українському боксерові жодних проблем. Володимир Кличко чітко виконав план бою, розроблений його командою. Не вигадуючи велосипеда, наш боксер використав усі свої козирі — перевагу в зрості і довжині рук, лівий джеб та сильні прямі удари обома руками. Для перемоги Кличкові-молодшому навіть не довелося застосовувати бокові удари.
Боксери розпочали поєдинок так, як і варто було сподіватися. Володимир діяв обережно і тримав суперника на відстані. Чагаєв одразу пішов уперед, але нашому співвітчизникові не знадобилося особливих зусиль, аби зупиняти атаки узбека. Українець зустрічав суперника переднім лівим і від раунду до раунду збільшував кількість ударів правою рукою. Так сталося, що вже перша реальна атака Кличка правою рукою завершилася несподіваним нокдауном Чагаєва в другому раунді. Починаючи з п'ятого відрізку бою, становище Чагаєва ставало все скрутнішим — після кількох пропущених «двійок» у суперника українця погіршилася координація і, як наслідок, він все більше часу стояв на місці, наражаючись на удари. У сьомому раунді після чергового правого прямого Кличка ліва брова Чагаєва закривавилися. У цьому ж раунді узбек мав єдиний навіть не шанс, але напівшанс. Володимир «пригадав» свою стару хворобу під час швидких скорочень дистанції з боку суперника і якось невпевнено відійшов до канатів, спершись на них. Єдиний чистий удар узбека в голову українця припав також на цей раунд — лівим боковим Чагаєв дістав Кличка лише тоді, коли прозвучав удар гонга й наш боксер не чекав на такий поворот. З восьмого раунду Кличко «ввімкнув» ноги — став більше рухатися. А дев'ятий раунд розставив усі крапки над «і». Кличко-молодший загнав Чагаєва в кут рингу і просто розстрілював того прямими «двійками». Дивно, що Чагаєв встояв на ногах до звуку гонга. Тож цілком логічно, що тренер узбека Міхаель Тімм не випустив свого підопічного на десятий раунд.
Отже, Володимир Кличко відстояв свої титули чемпіона світу за версіями IBF, IBO, WBO та отримав титул чемпіона світу за версією журналу «Ринг» (титул Руслана Чагаєва за версією WBA на кону бою не стояв). Крім того, українець усьоме захистив свій титул за версією Міжнародної боксерської федерації (IBF), що є рекордом за кількістю випадків захисту титулу за цією версією в надважкій вазі за всю історію федерації.
Володимир Кличко:
— Не міг уявити, що одного разу мені доведеться виступати на футбольній арені перед такою кількістю вболівальників. Чагаєв — боєць, що має багатий досвід виступів на такому рівні. Як любитель він перемагав легендарного кубинця Фелікса Савона. На професійному рингу він до бою зі мною взагалі не зазнав поразок, вигравши при цьому в Миколи Валуєва. Я просто щасливий, що мені вдалося залишити ринг переможцем. Чагаєв бився добре, але я був кращим за нього. Мені шкода, що бій зупинили. Але секунданти Руслана зробили правильно, адже здоров'я боксера є важливішим. Мене часто критикують за не надто яскравий стиль ведення бою. Я ставлюся до цього спокійно. Відповідаю критикам безпосередньо на рингу. Намагаюся повністю перевершити суперника за всіма компонентами й не дати опонентові жодного шансу. Це тільки здається, що перемога в поєдинку з Чагаєвим була легкою, насправді це було дуже непросто і все вийшло на добре лише завдяки величезній роботі напередодні бою.
Віталій Кличко:
— Володимир провів проти Чагаєва дуже гарний бій. Мій брат додає в майстерності від поєдинку до поєдинку. Володимир, власне, пропустив усього один удар, але й цей удар був завданий після гонга. Починаючи з сьомого раунду, він збільшив темп і скористався своїм шансом. Переконаний: якби Чагаєв вирішив продовжити поєдинок, брат виграв би цей бій нокаутом.
також у паперовій версії читайте:
  • ХАЙ ЖИВЕ «ФОРМУЛА-1»!
  • ВІМБЛДОН: ЗАКІНЧИВСЯ, НЕ РОЗПОЧАВШИСЬ
  • СЕНСАЦІЯ ВІД АМЕРИКАНЦІВ