ЩО? ДЕ? КОЛИ?

ПЕРШИЙ КОНЦЕРТ ОРКЕСТРУ «YOUTUBE»
Понад 90 музикантів із тридцяти країн різних регіонів світу зібралися в Нью-Йорку, щоб дати перший концерт симфонічного оркестру, створеного Інтернет-порталом «YouTube».

Популярний веб-сайт, де користувачі поширюють свої відеозаписи, провів конкурс для усіх охочих. Для участі треба було лише зняти на камеру власну гру на музичному інструменті. На конкурс подали понад три тисячі заявок. Після цього професійні музиканти з симфонічних оркестрів Лондона і Сан-Франциско та філармонічних оркестрів Гонконгу, Берліна і Нью-Йорка вибрали 200 фіналістів. 90 переможців, які грають на 26 інструментах, були обрані шляхом голосування на «YouTube». Серед найкращих виявився і представник України Вадим Борисов.
Переможці конкурсу виступили з концертом у «Карнегі-холі», одному з найпрестижніших у світі концертних майданчиків. За словами колумбійського тромбоніста Джона Уїлсона Гонзалеса, це було неймовірно.
На репетиції у музикантів було лише три дні, попри те, що багато хто з них приїхав здалеку. Зокрема, у концерті взяли участь музиканти з Австралії та Південної Кореї. Наймолодшому з них — 15 років, найстаршому — 55.


ПОСТРАЖДАЛИ УКРАЇНЦІ
За повідомленням Генерального консульства України в Сучаві (Румунія), уранці 16 квітня біля міста Бакеу перекинувся автобус, який перевозив делегацію відділу культури Броварської міськради Київської області (всього 42 особи) до Македонії для участі в конкурсі.

Як повідомили в прес-службі МЗС з посиланням на інформацію українського консульства, унаслідок ДТП постраждала 21 людина, зокрема 10 дітей. Усі травмовані були госпіталізовані в місцевій лікарні. Загиблих немає.
«За словами головного лікаря, ні в кого з постраждалих немає значних ушкоджень, тож сьогодні-завтра люди зможуть залишити шпиталь»,— повідомила прес-аташе посольства України в Румунії Карнелія Лускалова. Решту пасажирів нещасливого рейсу розселили в готелі Бакеу. З ними працює, надаючи необхідну допомогу, віце-консул України в Сучаві, на місце інциденту виїхав також консул. Підтримується постійний зв'язок з місцевою владою, медиками.
також у паперовій версії читайте:
  • ПЕРША — В УКРАЇНІ, ДРУГА — У СВІТІ
  • СУД ПРИЗУПИНИВ ДЕПОРТАЦІЮ ДЕМ'ЯНЮКА
  • УГОРЦІ ПРОТЕСТУЮТЬ
  • ПХЕНЬЯН ГРЮКАЄ ДВЕРИМА
  • БЕСЕСКУ— ЗА ДЕМОКРАТІЮ В МОЛДОВІ
  • «КАЗКА» ПРОСИТЬ ДОПОМОГИ