РОЗМАЇТТЯ

НАЙНЕБЕЗПЕЧНІШІ ДЛЯ ТУРИСТІВ КРАЇНИ
На планеті є місця, які поки що краще не відвідувати, хоч би яким величезним був інтерес до них, повідомляє tsn.ua.
Афганістан, незважаючи на присутність великого контингенту армії США та союзників, постійно зазнає терористичних атак. Трапляються випадки викрадення іноземних громадян з метою отримання викупу.


Болівія — держава, що поринула в урядову кризу: кілька регіонів протистоять президентові Ево Моралесу, намагаючись усунути його від влади. Ситуація породжує конфлікти і відчуття постійної напруженості.
У Гондурасі — високий показник злочинності.
Грузія — єдина європейська держава в списку. Поїздка до Грузії може бути небезпечною через збройні конфлікти і напружені відносини з Росією.
Сутички і теракти в Іраку — звичайне явище в повсякденному житті країни.
Колумбія відома проблемами з партизанами. Велика загроза викрадень та терактів.
Пустелі Лівії, колись дуже привабливі для любителів трекінгу, нині опинилися в центрі конфлікту з Алжиром.
У Малайзії поширилася лихоманка «чикунгунья», або епідемічний артрит,— інфекційне тропічне захворювання, що передається через укус комара.
Через тоталітарний режим Північна Корея стала дуже ненадійним туристичним напрямом.
Сомалі перебуває в стані громадянської війни, починаючи з 1991 року. На її території й у прибережних водах орудують пірати, які захоплюють судна.
Фіджі, колишній туристичний рай, потерпає від поширення лихоманки «денге».

ФОРМУЛА КОХАННЯ
Учені створили математичну модель вічного кохання. За їхніми словами, розрахунки дають змогу визначити, чи довго триватимуть стосунки пари, з точністю до 94 відсотків, повідомляє Укрінформ.
Під час дослідження професор математики Оксфордського університету Джеймс Мюррей проаналізував стосунки 700 пар й склав графік сумісності партнерів, який дасть змогу передбачити можливість розлучення. Учасникам дослідження пропонували сісти одне проти одного і протягом 15 хвилин поговорити на теми, щодо яких у багатьох пар виникають розбіжності: гроші, секс, стосунки з батьками партнера тощо.
Дослідники записали бесіди на плівку й проаналізували на наявність позитивних і негативних показників. Позитивні показники (щастя, прихильність, довіра, гумор) оцінювали за шкалою від нуля до чотирьох балів, а негативні (неповага, недовіра, агресія) — від нуля до мінус чотирьох. Потім склали графік перетину двох ліній, одна з яких відображала позиції чоловіка, а інша — дружини. Чим частіше ці дві лінії перетинаються на графіку, тим більше шансів на успіх у шлюбі.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ФАКТ
  • НОУ-ХАУ