СПОРТ

ЗА ДВА ТУРИ — ЧЕМПІОНСТВО?
В останніх зустрічах одеський «Чорноморець» нічого не може протиставити київському гранду. Традиційно в матчах з «моряками» кияни додають собі в актив по три очки. Гра, яку демонструють останнім часом підопічні Гришка, залишає бажати кращого. Тож особливого оптимізму стосовно підсумкового результату гостьового матчу з лідером прихильники одеситів не мали.

У складі «Динамо», порівняно з останньою грою в Парижі, сталися суттєві зміни. Юрій Сьомін дав відпочити тим футболістам, хто виходив на «Парк де Пренс». В «оновленому» складі з тих, хто брав участь в матчі Кубку УЄФА, залишилися тільки Юссуф Нінкович і Гусєв.
Матч розпочався з результативної атаки господарів. Після передачі Ярмоленка м'яч відскочив до Несмачного, який поборовся з Левігою і пробив. М'яч по дузі влетів у дальню «дев'ятку». Першу атаку гості провели наприкінці 10-ї хвилини. Косирін подавав з лівого флангу на Левігу, але той у боротьбі із захисником тільки порушив правила. Загалом гра тривала в повільному темпі. Футболісти «Чорноморця» діяли одноманітно, а кияни не поспішали закріплювати перевагу, хоча кілька небезпечних моментів за їхньої участі в першому таймі було. Один з них закінчився незарахованим голом. Кравченко пробив з лінії штрафного майданчика, Ширяєв відбив перед собою, але Єрмоленко переправив м'яч у порожні ворота, перебуваючи в положенні поза грою.
Другий тайм розпочався досить несподівано. Футболісти «Чорноморця» один зі своїх рідкісних контрвипадів використали на всі сто відсотків. Після передачі з глибини Бондаренко в один дотик переправив м'яч у ворота. Відразу після того як на табло засвітилися «одиниці», «моряки» могли ще раз вразити ворота Шовковського. Але Косиріну в штрафному після подачі не вистачило мобільності, щоб пробити з лінії воротарського майданчика. Після цього наставник киян випустив на поле «солодку парочку» — Мілевського й Алієва. З їхнім виходом гра в атаці «Динамо» пожвавішала, і господарі вже на 72-й хвилині створили черговий шедевр. Кравченко ударом з тридцяти метрів пробив точнісінько у ліву «дев'ятку». Голкіпер у цьому епізоді виступив хіба що в ролі статиста. «Свіжа кров» для господарів дала їм можливість перевести гру на половину гостей. І за п'ять хвилин до завершення гри ще один гол був забитий, цього разу стараннями тандема Мілевський — Алієв. Нападник киян на правому фланзі обіграв трьох суперників і був збитий поблизу штрафного майданчика, а Алієв потужним ударом під поперечину покарав гостей — 3:1 на користь киян.
Головний тренер донецького «Шахтаря» Мірча Луческу вирішив на матч чемпіонату України з «Арсеналом» виставити напіврезервний склад. Але вже після першого тайму, у якому «гірники» не змогли створити майже нічого, випустив Гладкого та Фернандіньо. Швидкий гол першого з них і вирішив долю поєдинку.
«Арсенал» у цьому матчі був відвертим аутсайдером, проте створити по-справжньому гострі моменти в першому таймі «гірникам» не вдалося. А киянам в одному епізоді допомогли господарі. Захист «гірників» не втримав Мазілу, і той вибіг сам на сам з П'ятовим, але перекинув і голкіпера, і ворота. На тому команди й пішли на перерву.
Другий тайм розпочався набагато веселіше. Уже на 47-й хвилині Срна потужно пробивав по воротах Реви, але не влучив. А на 51-й хвилині спрацювала заміна, зроблена Луческу. Вілліан на правому фланзі атаки обіграв трьох гравців гостей і віддав м'яч до штрафного майданчика на Гладкого, а той переправив шкіряну кулю в сітку воріт киян. За кілька хвилин Кучер після подачі кутового мав шанс подвоїти перевагу, але чудово зіграв Рева. За якусь мить Морено після кутового пробив у поперечину. Ще через чотири хвилини в площину воріт не влучив Гладкий. А на 73-й хвилині Левандовський подвоїв рахунок. Після подачі з кутового Маріуш потужно пробив головою, і м'яч від поперечини та голови гравця «Арсеналу» залетів у ворота. Через три хвилини Рева здійснив сейв, перевівши м'яч на кутовий після удару Вілліана. На 79-й хвилині після подачі кутового «гірники» відзначилися втретє. Жадсон з кута штрафного майданчика влучив у дальню «дев'ятку» — 3:0, і донеччани у гарному настрої вирушають до Франції на повторний чвертьфінальний матч Кубка УЄФА.

Результати матчів 23 туру:
«Зоря» (Луганськ) — ФК (Харків) — 2:0
Голи: 1:0 — Джихані (32), 2:0 — Курилов (51)
ФК «Львів» — «Металург» (Донецьк) — 0:1
Гол: 0:1 — Дімітров (90)
«Таврія» (Сімферополь) — «Кривбас» (Кривий Ріг) — 0:1
Гол: 0:1 — Мотуз (32)
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Ворскла» (Полтава) — 2:1
Голи: 1:0 — Гоменюк (3), 1:1 — Сачко (22), 2:1 — Назаренко (85)
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Металург» (Запоріжжя) — 1:1
Голи: 1:0 — І. Мельник (23), 1:1 — Тейку (68)
«Шахтар» (Донецьк) — «Арсенал» (Київ) — 3:0
Голи: 1:0 — Гладкий (51), 2:0 — Левандовський (73), 3:0 — Жадсон (79)
«Металіст» (Харків) — «Карпати» (Львів) — 1:1
Голи: 0:1 — Кузнецов (7), 1:1 — Девич (50)
«Динамо» (Київ) — «Чорноморець» (Одеса) — 3:1
Голи: 1:0 — Несмачний (3), 1:1 — Бондаренко (58), 2:1 — Кравченко (72), 3:1 — Алієв (84)
також у паперовій версії читайте:
  • «ЧЕРВОНІ» ПОМИРАЮТЬ СТОЯЧИ
  • МІШЕЛЬ ПЛАТІНІ: «РІШЕННЯ УЄФА БУДЕ НА КОРИСТЬ ВБОЛІВАЛЬНИКІВ»
  • В'ЯЧЕСЛАВ СЕНЧЕНКО — ПЕРШИЙ
  • ДО ЕЛІТИ — ЧЕРЕЗ АЛЬПИ