НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ

НАЙКРАЩА СТРІЧКА — ІЗ ПЕРУ
«Золотого ведмедя» — найвищу нагороду 59-го Берлінського кінофестивалю за найкращий фільм — отримала стрічка «Молоко скорботи» спільного виробництва Іспанії та Перу, повідомляє NEWSru.ua.

Це — перший перуанський фільм, що будь-коли брав участь у конкурсній програмі «Берлінале». Він розповідає про долю дівчини на ім'я Фауста на тлі боротьби влади країни з терористичним угрупованням «Сендеро Луміносо» наприкінці XX ст. Головну роль виконала актриса Магалі Сольєр, представниця індіанського народу кечуа. Переможець обійшов такі фільми, як «Посильний» з Вуді Харельсоном у головній ролі й «Мій єдиний» з Рене Зелвегер, котрі вважалися фаворитами фестивалю.
«Ця нагорода — для Перу, для всієї нашої країни»,— сказала режисер стрічки Клаудія Льоса, племінниця відомого латиноамериканського письменника Маріо Варгаса Льоси.
Другий приз журі, «Срібного ведмедя», розділили уругвайський фільм «Гігант» і німецька стрічка «Усі решта».
Призи за найкращу режисуру отримав іранський режисер Ашгар Фархаді за картину «Про Еллі», за найкращий сценарій — Орен Моверман за стрічку «Посильний».
Нагороду в номінації «Найкращий актор» вручили малійцю Сотігі Койяте (стрічка «Річка Лондон»), «Найкращою актрисою» стала австрійка Біргіт Мініхмайр (фільм «Усі решта»).
Головою журі берлінського фестивалю була британська актриса Тільда Свінтон. В основній конкурсній програмі «Берлінале» демонстрували 18 картин, зокрема стрічки з Франції, Великої Британії, Німеччини, Данії, Аргентини, Китаю, Ірану, США. Загалом на фестивалі презентували близько 390 фільмів із 60 країн.
Зазначимо, що український фільм уперше за останні сім років увійшов до програми Берлінського кінофестивалю і боровся за його головну нагороду. Незалежний короткометражний фільм Мирослава Слабошпицького «Діагноз» офіційно номінували на «Золотого і Срібного ведмедів». Однак лауреатом у цій категорії став ірландський режисер Девід О'Рейлі за стрічку «Скажи що-небудь, будь ласка». А «Срібного ведмедя» удостоївся фільм «Джейд» британського режисера Денієла Елліотта.


також у паперовій версії читайте:
  • ПОВЕРНЕННЯ ВІЯ
  • ВИРУШАЮТЬ У ТУРНЕ
  • РЕПЕТИЦІЯ «ОСКАРА»
  • ВОЗЗ'ЄДНАЄТЬСЯ ЗІ СВОЇМ КОЛЕГОЮ
  • ОЦІНЮВАТИМЕ ТАЛАНТИ УКРАЇНИ
  • ПОВЕРНЕТЬСЯ У КІНЕМАТОГРАФ
  • НАЙКАСОВІШИЙ АКТОР ГОЛЛІВУДУ
  • МРІЄ НАЗАВЖДИ ЗАЛИШИТИСЯ НА РАЙСЬКИХ ОСТРОВАХ
  • СТАВ ТОВАРНИМ БРЕНДОМ