СПОРТ

НОВА МЕТА — ВАЛУЄВ
Пріоритетною спортивною метою на 2009 рік для братів Кличків стане останній чемпіонський пояс за версією WBA, якого в колекції Віталія та Володимира поки не вистачає. Щоправда, відібрати його у росіянина Миколи Валуєва і об'єднати всі титули буде нелегко. Як виявилось, найскладніше завдання — домовитися з командою Валуєва про проведення поєдинку. Про це українські боксери розповіли на прес-конференції, що відбулась у Києві.

«Важко домовитися про бій з Миколою Валуєвим. Річ навіть не в самому Валуєву, а у його двох промоутерах. Із Доном Кінгом переговори вже були, але вони ні до чого не привели»,— зазначив Володимир Кличко. «Дон Кінг сказав: «Якщо Клички переможуть у цьому поєдинку, то вони мають укласти зі мною контракт про акційні права». Це означає, що після перемоги над Валуєвим потрібно буде проводити три поєдинки за правилами Дона Кінга. Звичайно, це нас не влаштовує. Якщо Кінг змінить свою думку, то ми якось домовимося»,— заявив боксер.
«Поєдинок проти Валуєва для нас надзвичайно цікавий. Ми сподіваємось, що цей двобій зможемо провести у 2009 році. Микола Валуєв також хоче цього поєдинку, але від нього це не залежить, адже є дві людини, які усе вирішують за нього,— Вільфрід Зауерлянд і Дон Кінг. У цьому поєдинку, сказав Зауерлянд, фінансовий аспект є дуже важливим. Ми готові сідати за стіл переговорів і підписувати контракт, якщо преміальні розподілять пропорційно — 50 на 50»,— доповнив брата Віталій Кличко.
Що стосується подальших поєдинків, то однозначно можна стверджувати лише про суперника Віталія. Відстоювати титул чемпіона світу за версією WBC Кличко-старший буде 21 березня в Штутгарті у двобої проти кубинця Хуана Карлоса Гомеса. Контракт Володимира на поєдинок проти британця Девіда Хея ще не підписано, хоча британські засоби масової інформації назвали остаточну дату бою — 20 червня і місце проведення — стадіон, на якому грає лондонський «Челсі» — «Стемфорд Брідж». Брати Клички не забули образливих висловлювань Хея на свою адресу і готові відповісти на них безпосередньо у ринзі. «Своїми висловами Девід Хей намагається спровокувати нас. Вважаю його поведінку неадекватною. Я не займатимусь тим же, а, кажучи по-слов'янському, покажу йому, де зимують раки. І зроблю це в ринзі. Тому чекаємо на цей поєдинок»,— сказав Кличко-молодший. До того ж, Володимир не відкидає можливості проведення бою з українським суперважковаговиком Олександром Дмитренком, який посідає перше місце в рейтингу WBO. «У липні минулого року я відстояв титули чемпіона світу за версіями IBF/IBO та WBO, перемігши американця Тоні Томпсона. Це дає мені можливість протягом 24 місяців відстояти цей титул»,— сказав спортсмен. «Якщо поєдинок із Олександром Дмитренком відбудеться, то я ніколи не розрізнятиму громадянство суперника чи його колір шкіри. Суперник є суперник з певними технічними або тактичними даними. Мені не важливо, що наступний бій буде з моїм співвітчизником. Головне — перемога. У даному разі моя»,— додав Володимир Кличко.
Віталій Кличко, у свою чергу, спинився на темі повторного поєдинку з Ленноксом Льюїсом. За його словами, англійський боксер категорично не відмовляється від бою з Віталієм. «Нині не час щось казати. Але якщо раніше Льюїс відмовлявся від поєдинку, то зараз він таких заяв не робить. Ми знаходимось в процесі переговорів. Більше інформації я дати не можу. Якщо буде просування, чого я дуже хочу, то я повідомлю. Сподіваюсь, що ми знайдемо компроміс, і бій Кличко — Льюїс таки відбудеться»,— запевнив чемпіон світу.
також у паперовій версії читайте:
  • ДЕТЕКТИВ ІЗ КУБКОМ БАРКЕРА
  • ПЕЛЕТОН ПРЯМУЄ НА СХІД
  • ГРАНДИ ВИСТУПИЛИ ПО-РІЗНОМУ
  • ПРОГРЕС У ТАНЦЯХ